fredag 13. februar 2009

Skolebesøk i London

I januar var jeg i London i forbindelse med Bett-utstillingen. Da ble det også tid til en dag med skolebesøk. Det var veldig interessant, spennende og annerledes. Her er en rapport fra besøket.

Dagen var delt i to. Etter en lang busstur ut av London og ned til Kent (det tok en time bare for å komme seg ut av selve London...), dro vi videre til Pluckley, Englands mest hjemsøkte by i følge 
vår lokale skoleguide. Her besøkte vi den lille landsbyskolen. Skolen lå midt i sentrum, et sentrum som bestod av skolen, kirka, slakteren, matbutikken, postkontoret og puben rundt et lite torg. Skolen het Pluckley CE Primary school og hadde elever fra 4-11 år.
Elevene var organisert i 4 klasserom, med andre ord fådelt skole. Vi ble vist rundt på skolen av veldig hyggelige og høflige 11-åringer, og i alle klasserommene var det digital aktivitet, helt sikkert i anledning vårt besøk:-)

De aller minste (4-6 år) brukte et SMART Board i samarbeid med læreren. De brukte et program jeg ikke har sett før, som lit elevene komme fram på tavla for å løse enkle oppgaver. Læreren styrte tavla, men det var elevene som var aktive. Interessant å legge merke til trappa opp til tavla. På min skole er tavlene så høyt montert at ikke alle lærerne engang når opp til toppen.... Tror vi må gå til innkjøp av trapper! 
Ellers var det spesielt å se elever på 5 år i skoleuniform rekke opp hånda og svare læreren på utrolig høflig og korrekt engelsk... 
I neste klasserom var elevene 6 og 7 år gamle. Her jobbet de med roboter som de programmerte. I tillegg jobbet små grupper med bruk av pc-er i hjørnet av klasserommet, omtrent akkurat som våre elever jobber. Det mest imponerende i dette klasserommet var at de var 30 elever i et bittelite klasserom, og de veldig høflige og imøtekommende elevene.

PowerPoint og internettsøk var aktiviteten for 8 og 9-åringene. Dette var en kjent aktivitet, og utfordringene rundt kildekritikk var tilstede i engelske klasserom også.
 Læreren hadde også hentet inn en kasse med bøker om det aktuelle temaet, men som med mine elever var det ikke alle som tenkte at bøker var noe særlig spennende...

10 og 11-åringen tok i bruk en mengde digitale verktøy. Dette var organisert med en slags rotering, regner med at det ikke var helt vanlig arbeidsform. Noen elever spilte Wii. Spillet var et læringsspill, mistenker at det ikke finnes på norsk.
Klassen hadde tre Nintendo DS med en bunke læringsspill. 

To Ipod Touch med språkkurs gikk på omgang. Klassen hadde en samarbeidsklasse i Kina, så elevene lærte faktisk mandarin!

Resten av klassen jobbet på tablet-pc-er. De jobbet med et nettbasert matteopplegg, Mathletics, hvor elevene logget inn for å pugge matte, øve matte, ta tester, osv. Opplegget var et slags fag-LMS som lærerne var veldig fornøyde med. Tablet-pc-ene ble forøvrig brukt akkurat som vanlige maskiner, altså uten touchteknikk.
Det var et flott og spennende besøk. Mange ideer å ta med hjem, særlig kunne jeg tenkt meg å prøvd Nintendo Wii.

Etter lunsj var det besøk på en secondary school med elever fra 12 til 18. Her var det lite å hente, besøket var lite spennende og ga ikke stort innblikk i hvordan skolen la opp undervisningen eller hvordan de brukte ikt i skolen.

Totalt var det en spennende dag. Det var interessant å høre hvor forskjellig organiseringen av engelske skoler er fra norske. Både lærernes lønn og arbeidstid, finansiering av skolene og testing av elever var veldig forskjellig  fra norsk skole. 

1 kommentar:

  1. Tillat meg å introdusere LE-MERIDIAN FINANSIERINGS TJENESTER. låneselskapet som gir meg et lån på 5 000 000,00 dollar. Når andre låninvestorer har neglisjert tilbudet mitt, men Le_Meridian Funding Service gir meg suksesslån. De er direkte i lånefinansiering og prosjekt når det gjelder investering. de tilbyr finansieringsløsninger til selskaper og enkeltpersoner som søker tilgang til kapitalmarkedsfond, de kan hjelpe deg med å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din. E-postkontakt :::: lfdsloans@lemeridianfds.com Også lfdsloans@outlook.com eller Skriv på whatsappnummer på 1- (989-394-3740) Good Intend,

    SvarSlett